Hvad Står DSLR For? » Digital Single-Lens Reflex

Billede: Canva.com

DSLR Står for Digital Single-Lens Reflex, og det er det man kalder for et Digitalt spejlreflekskamera på dansk. På engelsk siger man også ofte Digital SLR, når man snakker om et spejlrefleks kamera.

Hvad er et digital spejlreflekskamera? Som sagt, så kalder man et spejlreflekskamera for DSLR eller SLR på engelsk. Et spejlreflekskamera benytter sig af et system af spejle og prismer, så det billede man ser i sin søger er identisk med det billede man tager. Du kan både finde analoge og digital spejlreflekskameraer.

Man kan tage nogle utrolig smukke billeder med et spejlreflekskamera, og det unikke ved det er, at man får en oplevelse af billedet som det ser ud, inden man tager det. Du har måske prøvet i gamle dage at have et digitalt kamera, hvor billedet slet ikke var lig virkeligheden.

Dette undgår du med et spejlreflekskamera, og det giver dig nogle helt nye måder at opleve og nørde med fotografi på. Alt fra skarphedsdybde og nedblænding gør, at du skal være meget mere omhyggelig, når du bruger et spejlreflekskamera, men det kan også resultere i, at du får lige det billede, som du ser, hvilket er det smukke ved et spejlrefleks.

Spejlreflekskameraer er ikke særlig praktiske, da de er store i størrelsen og også forholdsvis dyre i pris. Så det er primært udviklet til dem der vil bruge tid på at gå op i fotografi. Skal du ud at kigge efter et nyt spejlreflekskamera er Nikon, Canon, Panasonic og Sony nogle af de mest kendte og bedste producenter.

Der er store sving i prisen, når det kommer til DSLR. Jeg tvivler på, at du kan finde et nyt fornuftigt kamera til under 1000 kroner, men du kommer hurtigt af med 10.000 kroner, hvis du skal have et virkelig godt kamera.

Der er stor forskel på, om dette kan betale sig. Overvejer du en karriere som fotograf? Vi kan hurtigt afsløre, at der er stor forskel på, hvad de tjener, men medmindre du er en kendt og anerkendt fotograf, så er det altså ikke nogen dans på røde roser.

Læs mere om, hvor mange penge en fotograf kan tjene her: Hvor Mange Penge Tjener En Fotograf?

Mangler du hjælp til at finde en god fotograf i Esbjerg eller Kolding-området? Se vores lister her:

Vi håber, at du blev lidt klogere på, hvad DSLR står for. Tak fordi du læste med.

Tak for støtten

Afslutningsvis vil vi også gerne sende et stort tak til Billig Fitness, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Billig Fitness sælger træningsudstyr i hele Skandinavien, og hvis du skal bruge en træningselastik i Sverige, skal du kigge efter et gummiband. Mangler du nyt træningsudstyr? Så giv deres hjemmeside et besøg.

 
Guides Hvad er en selvudløser?

Hvor ofte har man ikke stået til forskellige familiefester eller hyggelige stunder, hvor man gerne vil have taget et fællesbillede? Selvom man prøver …

Guides Hvad er en drone?

En drone er et elektrisk apparat, som man kan flyve med udenfor primært. De har nogle propeller på toppen, så de selvfølgelig kan flyve. Her kan …

Guides Hvad er fotogravure? - Vi forklarer hvad fotogravure er her!

I denne artikel vil jeg forklare dig lidt om hvad fotogravure er. Så hvis du har tænkt hørt det før, måske ligesom jeg første gang, troet at det var e…

Guides Hvem opfandt fotografiet? Historietime om Nicéphore Niépce

I dag holder vi en lille historieleksion på NowAndThen redaktionen. Vi synes, at det er på sin plads, hvis vi sender lidt kredit til skaberen af den p…

Guides hvad er en freelance fotograf

Kunne du tænke dig selv at være freelance fotograf, overvejer du at hyre en, eller kunne du bare godt tænke dig at vide, hvad det er? Så kan du finde …